Salut si tot respectul pentru cei ce stiu matematica (eu am studiat mate doar in generala

)
Ma pasioneaza fiindca este logica (de fapt este limbajul universal...) si in plus, imi trebuie la crearea de jocuri pc. Dar sa trec la subiect:
De multe ori ma aflu in situatia de a scrie o functie (liniara) care sa contina 2 perechi de numere (puncte intr-un grafic) sau 3 perechi (neliniara). Dupa indelungi deductii logice am reusit sa-mi fac o metoda de calcul in cazul unei functii liniare; spre surprinderea mea a mers

; cand a venit vb de o functie neliniara (nu stiu cum ii zice) mi-am dat seama ca nu pot.
Exista vreo metoda prin care avand trei perechi de numere sa gasesc o functie al carei grafic sa treaca prin punctele de coordonatele respective?
Sau vreun soft?
In cazul unui soft, ideal ar fi daca as avea posibilitatea de a ciunti putin din precizia coordonatelor in favoarea unei functii mai simple; spre exemplu, daca o functie polinomiala este asemanatoare ca grafic cu una logaritmica sau trigonometrica, as prefera sin(x) unui polinom.
Am incercat "Graph", insa nu pot face chestia cu precizia si in plus, dupa polinom imi scrie R^2=1, care nu stiu ce inseamna.
Va reamintesc ca nu stiu teorie matematica, am doar intuitie si logica

.
Va multumesc anticipat.