Vrei o culegere de Matematică scrisă special pentru tine?

0

Atunci când eram în școala generală, îmi doream să găsesc o culegere de probleme care să trateze și problemele pe care nu le știam. Culegerile pe care le aveam conțineau probleme asemănătoare cu cele din manual, dar nu abordau aproape deloc subiecte care nu-mi erau clare. Nu eram singurul care avea această dorință, doar că dorința asta nu a auzit-o nimeni dintre cei care făceau culegerile.

Statisticile site-ului MatematicaESimpla.com arată clar că vizitatorii preferă exemple concrete, nu doar teorie. De exemplu, acest articol este în top:
http://matematicaesimpla.com/notiuni-de-baza-partea-intreaga-a-unui-numar/

De ce? Probabil pentru că “partea întreagă” este subiect de coșmar pentru mulți elevi, deoarece exemplele cu partea întreagă nu sunt suficiente.

M-am gândit să fac o culegere de Matematică, conform dorințelor cititorilor site-ului MatematicaESimpla.com (inclusiv al celor care citesc doar pagina de Facebook). Culegerea va fi publicată doar în format PDF, și va fi gratis pentru abonații site-ului. Abonarea este și ea gratuită, și se poate face introducând adresa de email în caseta din partea de sus a oricărei pagini a site-ului. Te poți dezabona oricand, și nu vei mai primi niciun email de la mine după aceea. Totul este automatizat (folosesc AWeber).

Câte probleme trebuie să aibă o culegere? Dacă sunt probleme, trebuie să fie cel puțin două. Așa că, în prima ediție, culegerea va avea fix două probleme. În timp, vor fi mai multe. Ai voie să dai cui vrei acea culegere în format PDF, cât timp o dai gratis. Dar … doar cei abonați vor primi link-ul către cea mai recentă ediție. Fiecare ediție va avea menționată, pe copertă, data publicării și ediția, ca să știi clar ce ediție ai.

Culegerea va fi redactată în LaTeX. Voi introduce pe site și o secțiune despre LaTeX și avantajele lui.

Ce GEN de probleme ți-ai dori să vezi în această culegere? Nu mă refer aici la problemele din manual sau la teme.

Exemplu: vrei probleme/exemple cu:
– partea intreagă
– suma primelor numere naturale
– volumul piramidei regulate
– maxime și minime

Adică, dacă ai vreun subiect care ți-e clar și nu vrei să-l întrebi la școală, îl pot trata în acea culegere.
Pentru ce clasă este culegerea? Aceasta este o culegere de Matematică, nu de școală. Mai multe amănunte aici:
http://matematicaesimpla.com/in-ce-clasa-se-invata/

Există două variante ca să-mi trimiți dorințele tale vizavi de această culegere:
– prin reply la acest post pe Facebook
https://www.facebook.com/MatematicaESimpla/posts/957393340999440

– printr-un mesaj anonim aici:
http://MatematicaESimpla.com/trimite-mesaj-anonim
(de asemenea, pe pagina de mesaje anonime, poti scrie tot ce, indiferent de motiv, nu vrei sa faci public). Pagina de mesaje anonime are doar un buton de Trimite și o casetă unde să scrii întrebarea. Nimic altceva. Niciun detaliu despre tine nu se păstrează pe acea pagină. Este complet confidențial. Apropo, citesc TOATE mesajele pe care le primesc acolo. Doar eu văd acele mesaje, adică lista mesajelor nu este publică, deci nu poate citi altcineva ce-ai scris tu.

Cum arată pagina de mesaje anonime?
mesaj

Cum arată pagina de confirmare?

confirmare

0