Cât este partea întreagă din sinus de 61 de grade?

+1

Cât este ...? (lista completă)

Cât este partea întreagă din sinus de 61 de grade?

Cât este partea întreagă din sinus de 61 de grade?

Prima tentație este să încerci să calculezi sinus de 61 de grade. N-ai nicio șansă folosind materia care se învață în liceu. Vestea bună este că n-ai nevoie să știi valoarea lui sinus de 61 de grade ca să rezolvi această problemă.

Uite o problemă similară. “Dacă Violeta are 20 de ani și câteva luni, câți ani o să aibă la următoarea aniversare a datei sale de naștere?” Contează câte luni are acum? Nu. La următoarea aniversare o să aibă 21 de ani.

Sinus de 60 de grade este știut de toți, iar 61 este foarte asemănător cu 60, așa că unii nici nu-și pun problema că n-au cum să calculeze sinus de 61 de grade.

61 de grade este între 0 grade și 90 de grade, deci este în cadranul 1. În cadranul 1, sinus de orice este între 0 și 1 (interval deschis), deci și sinus de 61de grade este în intervalul deschis (0,1). Pentru orice număr din (0,1), partea întreagă este 0.

Gata. Problema s-a terminat, iar răspunsul este “0”.

Dacă o problemă conține “partea întreagă” și noțiuni de trigonometrie, mulți elevi o să abandoneze problema imediat ce au citit enunțul. Cu alte cuvinte, dacă tu știi să rezolvi astfel de probleme, ai un avantaj net la un examen de admitere asupra celor care nu știu.

Ofer meditații la Matematică, la prețul de ... (detalii aici)
+1