Câți metri pătrați are un metru cub și de ce întreabă lumea acest lucru?

+4

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, cel mai probabil ca te intereseaza raspunsul la intrebarea de mai jos: “Un aer conditionat de 10 metri cubi este de ajuns pentru camera mea de 40 de metri patrati?”

In formulare mai completa : “Daca am o camera cu suprafata de 40 de metri patrati, ce capacitate minima, in metri cubi, trebuie sa aiba aparatul de aer conditionat din acea camera?”

Camera este, cu aproximatie, de forma unui paraleliped. 40 de metri patrati este aria bazei. Volumul este aria bazei inmultita cu inaltimea. Inaltimea unei camere este cam de 3 metri. Daca n-ai ruleta, intainde mainile in sus si vezi cam cat mai ai pana la tavan. Inmulteste inaltimea ta cu 1.3, si o sa afli care este inaltimea ta cu mainile intinse. Dupa aceea, poti afla, orientativ, inaltimea camerei.

Daca este un bloc vechi, la care peretii nu sunt paraleli, ca n-a vrut mesterul cand i-a facut, atunci aproximatia va fi si mai grosiera.

40 metri patrati * 3 metri = 120 metri cubi. Deci, iti trebuie un aparat care raceste minim 120 metri cubi.

Uite un link daca vrei mai multe detalii, de exemplu cum se face calculul daca exista si o persoana in camera:

“Pentru fiecare persoana care sta in camera trebuie adaugat 400 BTU /ora. – presupunem ca apartamentul este locuit de catre doi adulti si un minor, pentru copil sa adaugam o valoare mai mica, si avem 400+400+200=1000 BTU suplimetari”
http://www.reparaerconditionat.eu/utile-btu.html

Unele persoane calculeaza asa: 10 metri cubi = 10 metri * 10 metri * 10 metri = 10 metri * 100 metri patrati = 1000 metri patrati.
Aceasta “formula” este practic pentru 1000 metri cubi, nu pentru 10 metri cubi. Plus ca ultima egalitate nu este corecta, pentru ca s-a pierdut un “metri”. Este similar cu :
gastronomie = g astronomie = g * astronomie = 9.8 m/s^2 astronomie, care este, pe cat de captivanta, pe atat de gresita.

Daca totusi vrei sa stii, din punct de vedere strict matematic, cati metri patrati are un metru cub, te rog sa dai click aici:
https://matematicaesimpla.com/intrebari-delicate-cati-metri-patrati-are-un-metru-cub/

Ofer meditații la Matematică, la prețul de ... (detalii aici)
+4