Explicații ultrascurte : cercul trigonometric

+2

Ce este și la ce folosește cercul trigonometric?

Când eram elev, numărul elevilor care știau să răspundă la această întrebare era egal cu raza acestui cerc. Însă nu întrebarea aceasta îi frământa pe colegi, ci alta mult mai complicată : de ce o noțiune este prezentată cu o mulțime de detalii fără a se spune într-o singură frază la ce folosește acea noțiune. Adică, o noțiune nouă să aibă o scurtă definiție și o mică explicație despre rolul acelei noțiuni.

Acesta este primul articol din seria de explicații ultrascurte. Aceste articole vor conține doar definiția și rolul noțiunii. Adică, o explicație ultrascurtă este ca un fel de reclamă TV pentru o noțiune : scurtă și la obiect. Mai mult, explicația va fi îngroșată, ca să o vezi direct dacă nu vrei și alte detalii.

Așa, deci ce este și la ce folosește cercul trigonometric?

Cercul trigonometric este un cerc de rază 1, cu centrul în origine. Se mai numește și cerc unitate sau cerc unitar.

Cercul trigometric este folosit în principal ca o modalitate simplă de a afla valorile pentru sinus și cosinus pentru următoarele unghiuri : 0 grade, 90 de grade, 180 de grade, 270 de grade, 360 de grade.

Mai are el și alte scopuri, dar, dacă nu o să devii cercetător în Matematică, rândul de mai sus este ce merită reținut despre cercul trigonometric.

Întrebare : ce rază are cercul trigonometric? Dacă ai răspuns orice număr în afară de 1, trebuie să bei mai puțină cafea și să citești mai rar rândurile de mai sus.

Restul despre cercul trigonometric în alte episoade.

Ofer meditații la Matematică, la prețul de ... (detalii aici)
+2