Profesori cu răspundere limitată

0

Există încă elevi care consideră că fiecare profesor de Matematică trebuie să știe să rezolve ORICE problemă de Matematică.

Pentru astfel de elevi, există un link cu probleme de Matematică, pentru care încă nu s-a găsit rezolvare.
http://mathworld.wolfram.com/UnsolvedProblems.html
Cu unele dintre probleme s-au muncit sute de matematicieni, de sute de ani încoace. Nume grele s-au chinuit cu ele și nu le-au dat de capăt.

Neoficial, se presupune că un profesor decent ar trebui să știe mai mult decât media clasei la care predă. Există și profesori care abia știu noțiunile esențiale.

Ca să devii profesor, dai un examen. Nu doar cei care iau 10 devin profesori. Cu alte cuvinte, mulți care predau au încă goluri – probabil că, atunci când erau elevi, nu au alocat timpul necesar ca să umple acele goluri.

Răspunderea unui profesor este limitată. Un profesor ar trebui să știe GARANTAT să rezolve toate problemele din manualul din care predă. Atât. Nu este obligat să știe să rezolve orice problemă din orice culegere, sau, mai rău, o problemă incompletă, scrisă de mână, primită de la cine știe ce rudă care are un nepot cu o temă de făcut.

Pe vremuri, exista un singur set de manuale. Acum, există manuale alternative pentru fiecare clasă. Se presupune că profesorul citește manualul pe care îl predă, înainte să-l predea elevului.

Mai există clase la care elevul cel mai bun din clasă este mai bine pregătit decât profesorul de Matematică. Cum este posibil? Simplu : pentru că acel elev studiază Matematica din pasiune, iar profesorul respectiv a uitat de mult bucuria pe care ți-o dă înțelegerea unei noțiuni.

Ofer meditații la Matematică, la prețul de ... (detalii aici)
0